Koen De Bouw en Sven De Ridder op geheime missie in ‘Torpedo’ © Isopix

Een nieuwe Vlaamse film om naar uit te kijken: ‘Torpedo’ met acteurs Koen De Bouw en Sven De Ridder. Als ware Vlaamse verzetsstrijders willen ze tijdens WO II met een Duitse duikboot, geladen met uranium, van Congo naar de VS varen.

De opnames voor de film starten volgende maand. Ook Ella-June Henrad, Joren Seldeslachts, Gilles De Schryver, Bert Haelevoet, Stefan Parceval, Robrecht Vanden Thoren en Vic De Wachter worden op de set verwacht. Sven De Ridder wil met ‘Torpedo’ een eerbetoon maken aan zijn overgrootvader. “Die ging tijdens de oorlog bij de Antwerpse verzetsgroep de Witte Brigade. Daar heeft hij behoorlijk wat dingen gesaboteerd en laten ontploffen”, vertelt de acteur aan Het Laatste Nieuws. Hij heeft veel respect voor zijn overgrootvader: “hij zat ook een tijd in het nazikamp in Breendonk. Ik weet niet of ik even dapper zou zijn.” In Torpedo kan hij op zijn minst doen alsof!
 
‘Torpedo’ is een productie van A Team Productions (makers van 'Patser’). Hun doel? De beste Vlaamse duikbootfilm ooit maken. Het belooft een avonturenfilm te worden à la Indiana Jones.
 
Welke stormen verzetsstrijders Koen De Bouw en Sven De Ridder in ‘Torpedo’ moeten doorstaan, kan je vanaf 23 oktober 2019 in de bioscoop zien.