Peyton Reed droomt nog altijd om "Fantastic Four" van de jaren 60 te maken © BELGA

"Ant-Man"-regisseur Peyton Reed droomt nog steeds van zijn afgevoerde superheldenproject, een scenario dat hij twintig jaar geleden al eens voorschotelende. Dat schrijft Premiere. Dankzij de overname van Fox door Disney lijkt dit project nu eindelijk een mogelijkheid.

De 53-jarige regisseur had twintig jaar terug al een scenario klaar voor een "Fantastic Four"-film. De plannen werden echter geschrapt en in plaats maakte Tim Story twee "Fantastic Four"-films voor 20th Century Fox. Reed hoopt nog steeds zijn eigen versie te kunnen maken en met de mogelijke verkoop van Fox aan Disney komen de filmrechten op de personages misschien terug bij Marvel terecht.

"Er zijn gesprekken geweest over de Fantastic Four", zei Reed. "Al dan niet met Marvel. Momenteel is het echter niet duidelijk of de fusie nog doorgaat, dus weet ik niet wat er gaat gebeuren. Eerst ging de film er komen, dan weer niet, dan weer wel,... Ik kan er maar over dromen. We zullen wel zien. De tijd zal het uitwijzen."

Reed maakte furore met Marvel Studios' "Ant-Man" en hoopt het kunstje binnenkort nog eens over te doen met de sequel "Ant-Man and the Wasp". De tweede film komt op 18 juli uit en zou het volgens de voorspellingen nog beter doen aan de box-office dan de eerste.