Schrijvers van horrorhit 'A Quiet Place' werken aan verfilming van Stephen King-boek 'Boogeyman' © BELGA

Fox ontwikkelt een horrorfilm gebaseerd op een kortverhaal van de Amerikaanse succesauteur Stephen King, 'The Boogeyman'. Twee schrijvers van de succesvolle horrorthriller 'A Quiet Place' zullen aan het project meewerken, zo meldt entertainmentmagazine Variety.

Het project is in handen van het team achter de 'Night at the Museum'-franchise en de Netflix-hit 'Stranger Things'. Ook 'Arrival'-producer Dan Levine werkt mee aan de verfilming.

'The Boogeyman' werd voor het eerst uitgegeven in 1973 en vindt plaats in het kantoor van een psychiater, waar een man de moorden op zijn drie jonge kinderen beschrijft. Alle drie stierven nadat ze "Boogeyman" schreeuwden. Het verhaal werd meerdere malen herwerkt tot een kortfilm.

De schrijvers van de horrorhit 'A Quiet Place' zullen het script pennen. De film van regisseur John Krasinski, bekend van zijn rol van Jim in de Amerikaanse versie van de sitcom 'The Office', werd een gigantisch succes, met een wereldwijde opbrengst van 330 miljoen dollar en een productiebudget van amper 17 miljoen dollar. Filmstudio Paramount heeft reeds aangekondigd dat er een sequel komt.

De laatste filmadaptatie van een King-boek, 'It', werd de meest succesvolle horrorfilm aller tijden, met een wereldwijde opbrengst van 700 miljoen dollar. Ook daarvan komt een vervolg in de zalen, in september 2019.