Mark Wahlberg kruipt in rol van detective Spenser


Wahlberg en mede-acteur Peter Berg zullen voor Netflix een aantal films maken over de literaire detective Spenser.


Mark Wahlberg en Peter Berg gaan opnieuw samenwerken voor een serie Netflix-films, geïnspireerd door de boeken van Robert B. Parker over detective Spenser.

De beheerders van Parker's nalatenschap hebben hun zegen gegevens aan het project. De boeken werden al eerder verfilmd met Robert Urich en later Joe Montegna in de hoofdrol.

Spenser was het hoofdpersonage in 40 detectiveboeken van Parker, die stierf in 2010. Er is dus meer dan genoeg materiaal voor Wahlberg.

De eerste film zal echter gebaseerd zijn op een boek van Parker's opvolger, Ace Atkins. Daarin zal Spenser moeten worstelen met het terugkrijgen van zijn reputatie en zijn baan als detective, nadat hij achter de tralies heeft gezeten.

Berg en Wahlberg werkten eerder al samen bij Patriots Day, Deepwater Horizon, Lone Survivor en de nieuwe film Mile 22. Een vervolg op dat laatste project is al besteld.

De Spenser series worden gefilmd in geboortestad van Wahlberg, Boston. Daar filmde de acteur eerder al The Perfect Storm, The Departed, The Fighter, Patriots Day en de twee delen van Ted.

Cover Media/Novum Nieuws