Presentator van MTV-realityshow 'Catfish' van blaam gezuiverd in #MeToo-zaak © BELGA

Yaniv "Nev" Schulman, een bekend schermgezicht van tv-zender MTV omwille van de populaire tv-serie 'Catfish', werd ruim een maand geleden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De opnames van de realityshow werden meteen op pauze gezet, in afwachting van een onderzoek. Dat onderzoek wijst de beschuldigingen nu van de hand als "ongeloofwaardig", waarna tv-zender MTV het vertrouwen in de presentator herstelde, aldus entertainmentmagazine The Hollywood Reporter.

De opnames van 'Catfish' werden intussen hervat. "Hoewel we nooit een officiële klacht ontvingen, hebben we toegestemd met een onafhankelijk onderzoek", aldus een woordvoerder van MTV. De onderzoeker concludeerde dat de beschuldigingen "niet geloofwaardig en ongegrond" waren.

In mei beweerde een vrouw, die drie jaar geleden deelgenomen had aan de realityshow, in een Youtubevideo dat Schulman haar had aangerand tussen de opnames door en op haar had ingepraat om de lakens te delen met hem, zogezegd "om haar seksualiteit te verkennen".

Schulman bedankte zijn fans op Twitter voor hun steun en uitte zijn tevredenheid over de conclusie van het onderzoek.