Cast voor "Torpedo" is bekend © BELGA

A Team Productions stelde in het Mas in Antwerpen een film voor over een onderzeeër die vele stormen zal moeten doorstaan. Naast Koen De Bouw zien we onder meer Vic Dewachter, Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schrijver, Sven De Ridder, Joren Seldeslachts, Stefan Perceval, Bert Haelvoet en Ella-June Henrard.

"De jonge producers van "Patser", Kobe Van Steenberghe en Hendrik Verthé, maken van gedurfde projecten hun handelsmerk", staat er op de site van Cinevox te lezen. "Torpedo" moet een avonturenfilm worden in de sfeer van "Indiana Jones", zij het met een veel bescheidener budget. "Maar wel met een production value die die van "Patser" nog moet overstijgen en een cast om u tegen te zeggen."

Regisseur en scenarist van de film is Sven Huybrechts. Hij schreef het script samen met Johan Horemans. Hij draait de film de komende maanden in een oude loods in Weelde en in Malta. Robrecht Heyvaert, de DOP/cameraman van Adil El Arbi en Bilall Fallah, en ook van Robin Pronts "D'Ardennen", neemt het camerawerk voor zijn rekening. Een andere man met wie Adil en Bilall het vaak doen, componist Hannes De Maeyer, verzorgt ook hier de muziek.

"Torpedo" vertelt het relaas van een troep Vlaamse verzetsstrijders die een Duitse U-boot kapen, met een lading uranium aan boord, om ermee van Congo naar de VS te varen. Verschillende acteurs van de cast zijn nu volop bezig met een duikopleiding.

Distributeur Independent Films brengt "Torpedo" op 23 oktober 2019 in de zalen.