Eerste beelden van Felix Van Groeningen zijn Amerikaanse film © Photonews

De eerste Amerikaanse film van onze Belgische trots, regisseur Felix Van Groeningen, zit er aan te komen. Op 21 november speelt ‘Beautiful Boy’ in de bioscoopzalen, een film over een drugsverslaafde zoon. Filmdistributeur The Searchers toont vandaag de eerste beelden. Zet je schrap!


In ‘Beautiful Boy’ zien we Timothée Chalamet als Nic. Nic heeft een bijzonder goede band met zijn vader David (gespeeld door Steve Carell). De wereld van David stort in wanneer hij ontdekt dat zijn zoon met een drugsverslaving kampt. Hij zet alles op alles om Nic te helpen, maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Met ‘Beautiful Boy’ vertelt Van Groeningen het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.
 
Recent werd de filmregisseur zelf vader. Samen met zijn vriendin en actrice Charlotte Vandermeersch werden ze de ouders van Rufus. “Ik wist tijdens de opnames dat ik vader zou worden, en dan denk je toch na over hoe je kind zal opgroeien”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. Ook Vandermeersch was meteen geëmotioneerd door het verhaal. “’The Broken Circle Breakdown’ was ook een heftig verhaal voor ouders, maar dan op een andere manier. Daar stierf het kind. Nu leeft het, maar je kan het niet helpen, hoe hard je ook probeert. Dat is zo frustrerend en pijnlijk, ik denk dat je dat ook fysiek voelt”, vult hij aan.
 
Van Groeningen is één van de grootste regisseurs in België en sinds de Oscarnominatie van The Broken Circle Breakdown in 2012 is hij ook geliefd buiten onze landsgrenzen. Hier en daar wordt zijn Hollywooddebuut al getipt voor een Oscar, maar de regisseur blijft graag met beide voeten op de grond. “Ik ga genieten van wat er nu zal komen, maar ik ga niet zeggen dat mijn ambitie sowieso in Amerika ligt”, aldus Van Groeningen in Het Laatste Nieuws.

Bekijk nu al de officiële trailer: