VRT viert de Vlaamse feestdag © Photonews

Op 11 juli, de Vlaamse feestdag, verenigen tal van Vlamingen zich op verschillende evenementen om de Vlaamse gemeenschap te eren. Ook bij de VRT staat alles in teken van de feestdag.

Die dag trekt Linda De Win voor Villa Politica naar het Brusselse stadhuis om verslag uit te brengen van de plechtigheden. Radio 2 zorgde al voor een passend feestlied (dat van Barbara Dex), daarnaast speelt de radiozender live vanop de Grote Markt in Brussel de Vlaamse top 100. MNM zal dan weer plaats maken voor Vlaamse muziek in De Ochtendshow. Klara kiest er voor om Vlaamse componisten en uitvoerders te belichten, terwijl Radio 1 inpikt op de belangrijkste toespraken en festiviteiten rond de Vlaamse feestdag.
 
Belangrijker misschien: waar vindt het feestgebeuren plaats? Dit jaar is er opnieuw Vlaanderen feest!, een grootse muziekshow waarbij Peter Van de Veire verschillende artiesten op het podium verwelkomt zoals Niels Destadsbader, Urbanus, Mama’s Jasje, K3, Dana Winner, Tinne Oltmans, Slongs en het lijstje is nog veel langer! Onder leiding van de band van Miguel Wiels brengen de artiesten Vlaamse klassiekers en Nederlandstalige hits. 

Dit jaar staat de liveshow wel wat vroeger ingepland, om 18u al. Goed om de sfeer er in te krijgen voor de halve finale van het WK-voetbal start.