"Jurassic World" blijft aan kop in Amerikaanse box-office © BELGA

De dino's van "Jurassic World: Fallen Kingdom" hebben hun leidersplaats in de Noord-Amerikaanse box-office behouden en dat voor het tweede weekend op rij, dat blijkt uit voorlopige cijfers van Exhibitor Relations zondag.

De cijfers zijn verre van dezelfde als de inkomsten van "Jurassic World" (2015), maar de film van Universal is goed voor zo'n 60 miljoen dollar dit weekend in de VS en Canada. In totaal kwam er op tien dagen tijd 264,8 miljoen dollar in het laatje. Ook op mondiaal niveau blijft de film na vier weken vertoning op plaats nummer 1.

Ook de Pixar-film "Incredibles 2" blijft buiten schot en rijft 45,6 miljoen dollar binnen (439,7 miljoen in totaal). Om de derde plaats werd er wel geknokt en dat tussen nieuwkomers "Sicario: Day of the Soldado" en "Uncle Drew". De Sicario-sequel van Stefano Sollima haalde het met een debuut van 19 miljoen dollar, 3,9 miljoen dollar meer dan het origineel van Denis Villeneuve.

"Uncle Drew" haalde daarentegen een respectabele 15,5 miljoen dollar binnen. De film gaat over de coach van een basketbalteam die samen met een aantal vedettes, gespeeld door huidige en gewezen NBA-sterren (Kyrie Irving, Shaquille O'Neal, Chris Webber, Reggie Miller en Nate Robinson) een toernooi probeert te winnen.

"Ocean's 8", de vrouwelijke 'reboot' van de beroemde misdaadfilms met Sandra Bullock en Cate Blanchett zakt twee plaatsen met 8 miljoen dollar (114,7 miljoen op vier weken tijd).