Blockbuster 'Wolf Of Wall Street' mogelijk medegefinancierd met witgewassen geld © BELGA

De blockbuster 'The Wolf Of Wall Street' uit 2014, een biografische film over massale beursfraude met Leonardo DiCaprio in een hoofdrol, zou mogelijks voor een deel gefinancierd zijn met witgewassen geld, zo meldt entertainmentmagazine The Hollywood Reporter. Een producer van de film wordt morgen door een anticorruptiecommissie in Maleisië verhoord over zijn rol in een groot corruptieschandaal, dat reikt tot in Hollywood.

Riza Aziz (rechts op de foto) heeft met zijn productiehuis Red Granite Pictures uit Los Angeles meegewerkt aan de productie van 'The Wolf Of Wall Street'. Aziz is de stiefzoon van de voormalige Maleisische eerste minister Najib Razak, zelf spilfiguur in een groot corruptieschandaal en sinds het afscheid van zijn premierschap in mei voorwerp van een onderzoek.

Aziz zou in 2012 zo'n 238 miljoen witgewassen dollars ontvangen hebben uit een Maleisisch staatsfonds, geld dat gebruikt werd om luxevastgoed in Beverly Hills, New York en Londen te financieren, alsook om zijn productiebedrijf mee op te richten. Naast 'The Wolf Of Wall Street' produceerde Red Granite Pictures nog enkele grote Hollywoodproducties, zoals 'Dumb and Dumber To' en 'Friends with Kids'.

Red Granite Pictures schikte in maart al met de Amerikaanse autoriteiten voor een bedrag van 60 miljoen dollar na beschuldigingen over de oprichting van het productiehuis met geld uit het Maleisische staatsfonds. Nu moet Aziz zich dus ook in Maleisië verantwoorden.