Marvel-baas Kevin Feige: ‘Black Panther is Oscar-waardig’


De baas van de filmstudio vindt dat de veelgeroemde film erkent zou moeten worden tijdens de uitreiking van de Academy Awards in 2019.


De baas van Marvel Studios, Kevin Feige, doet een oproep aan Oscar stemmers. Hij is van mening dat Black Panther in aanmerking zou moeten komen om een of meerdere Academy Awards te winnen.

In de afgelopen jaren waren superhelden-films niet erg succesvol als het gaat om het winnen van prijzen, maar Feige gelooft dat de film van regisseur Ryan Coogler echt kans maakt bij de Oscars van 2019.

Vooral de technische crew en de mensen die verantwoordelijk zijn voor de kostuums verdienen erkenning bij de Academy Awards. “Vrijwel iedereen die betrokken is bij de film is geweldig en het zou fantastisch zijn als deze mensen erkent worden voor hun werk”, vertelt hij aan Vox. “We zullen zien…”

“Het zou geweldig zijn voor Panther en voor onze productiedesigner, Hannah Beachler, de kostuumdesigner Ruth Carter en voor Ryan Coogler, die samen met Joe Robert Cole het script schreef en de film regisseerde. Ook de filmsterren Michael B. Jordan, Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o en Letitia Wright…”

“Ik zou het mooi vinden als dit genre eens in de prijzen valt. Ja, er zijn visuele effecten en ja er zijn grappige explosies en ja er zijn ruimteschepen, maar dit is allemaal handgemaakt. Weliswaar met een computer, maar het zijn echte filmsets en met de hand gemaakte kostuums. Het is met veel liefde en toewijding gemaakt en dat verdient erkenning.”

Feige en zijn partners van Marvel Studios hebben een geweldig jaar, met dank aan de successen van Black Panther, Avengers: Infinity War en Deadpool 2, terwijl deze week Ant-Man & The Wasp, met Paul Rudd en Evangeline Lilly in de bioscoop verschijnt.

Cover Media/Novum Nieuws