Reportage over het inferno in de Grenfelltoren © Medialaan

Vanavond trekt Telefacts Zomer naar Londen, met een reportage over de fatale brand in de Grenfelltoren.

De Grenfelltoren is een woonblok van 24 verdiepingen in het Westen van Londen. Eén defecte koelkast was vorig jaar genoeg om het hele gebouw in lichterlaaie te zetten. Drie dagen lang heeft het gebouw gebrand. 293 mensen waren op dat moment aanwezig. De meesten raakten op tijd buiten, maar 70 mensen bleven in de brand. Twee anderen overleden een paar uur later aan hun verwondingen. Het was sinds WO II geleden dat er zo’n zware brand uitbrak in Londen. Heel wat omstaanders konden enkele beelden maken. Aan de hand van die beelden en getuigenissen brengt Julie Colpaert op 3 juli een reportage in Telefacts Zomer.
 
Toen we bij het gebouw aankwamen, wist ik meteen dat dit een brand was zoals we er nooit één hadden gezien”, vertelt brandweercommandant Aldo Diana. “Ik ben die nacht met mijn team verschillende keren de toren ingegaan. We hebben nog veel mensen levend kunnen naar buiten dragen. Maar hoe meer tijd erover ging en hoe hoger we klommen, hoe meer we beseften dat we lichamen zouden aantreffen. En dat laat je nooit los.

Bekijk dinsdag 3 juli om 22.05 Telefacts Zomer op VTM of waar je ook bent op proximustv.be. Niet thuis? Je kan de uitzending ook opnemen! Via TV Replay bekijk je de uitzending tot 36 uur later!