Verrassend koppel: Alexandra Potvin en Anke De Ridder © Photonews

Joe-presentatrice Alexandra Potvin (52) en actrice Anke De Ridder (38) zijn een koppel. Geen van beiden had al veel succes in de liefde, maar vandaag lijken ze hun liefdesgeluk te hebben gevonden.

Al is het wel een verrassende wending in de amoureuze zoektocht van Anke. Voor de actrice is het namelijk haar eerste relatie met een vrouw. Eind jaren ’90 had ze zes jaar een relatie met televisiepresentator Peter Van Asbroeck. Enkele jaren later gooit ze zich met een andere man in een avontuur: ze trouwen en krijgen samen een dochtertje, Billi-elle. Maar, het vuur doofde al snel uit. Ook haar relatie met Manuel (intussen de verloofde van Véronique De Kock) hield geen stand. Vorige zomer had De Ridder een korte relatie met ‘Thuis’-acteur Ben Van Ostade. Haar huidige relatie met de Joe-presentatrice is dus een hele ommezwaai, maar ze is tot over haar oren verliefd. “Alexandra is dan ook een vrouw om van te houden en te koesteren. Ze maakt me gelukkig, gewoon door er te zijn”, vertelt De Ridder in Dag Allemaal.

Alexandra had voordien al relaties met vrouwen, maar dat ging ook niet altijd over rozen. Zo was ze enkele jaren de zielsverwant van de betreurde zangeres Yasmine. Als eerste lesbische BV-koppel speelden de twee een belangrijke rol in het doorbreken van het taboe rond lesbische relaties. 
 
Potvin en De Ridder kennen elkaar al jaren, maar de liefde heeft zich op korte tijd gemanifesteerd. “Wij zijn bij elkaar thuisgekomen. In alles voelen we dat we samen horen. Onze verbondenheid is onbeschrijfelijk”, klinkt het in het weekblad.