Jeroen Meus trakteert op Dagelijkse zomerkost in Spanje © één

Eén-kok Jeroen Meus ruilt zijn Leuvense stoof in voor een mobiele zomerkeuken waarmee hij richting de Spaanse zon trekt. Hij zal vijf weken lang koken voor de Vlaming op vakantie, de Spaanse buurman en zichzelf natuurlijk. ‘Dagelijkse kost’ zit dus in een zomers jasje.

Voor hij met zijn hebben en houden richting Spanje vertrekt, houdt Meus nog halt bij het Vlaamse speelplein. Daar zal hij koken tussen en voor een hele hoop spelende kinderen. De reis naar Benidorm wordt verdergezet. Voor de zonnekloppers, zwembadliggers en barhangers van Hotel Poseidon Playa serveert hij churroswafels, Spaanse pintxos, bocadillo’s en verse limonade.
Van de Costa Blanca gaat het richting de bergen. In Andalusië trekt hij met zijn mobiele buitenbar veel kijklustigen aan, maar ook een bijzondere gast! De laatste stop van Dagelijkse zomerkost vindt plaats in Palafrugell in Catalonië. De zee en de lokale markt heeft hem heel wat te bieden.

Vorige zomer vertoefde de kok aan het Zilvermeer in Mol, de kust en de Ardennen.

Bekijk vanaf 16 juli elke weekdag 'Dagelijkse zomerkost' om 19.40 op één of waar je ook bent op proximustv.be. Niet thuis? Je kan de uitzending ook opnemen! Via TV Replay bekijk je de uitzending tot 36 uur later!