Geen ‘Mooi en Meedogenloos’ meer voor België © Isopix

‘Mooi en Meedogenloos’, de serie over het mode-imperium van een steenrijke Amerikaanse familie, bekoort in de VS nog steeds miljoenen kijkers. In België zijn de kijkcijfers heel wat minder. Daarom besluit FOX de serie af te voeren.

‘Mooi en Meedogenloos’, of ‘The Bold and the Beautiful’, bestaat maar liefst 31 jaar en won al evenveel Emmy Awards. In België loopt de verhaallijn drie seizoenen achter op de Amerikaanse uitzendingen. Het ziet er ook niet naar uit dat de Belgische kijkers nog veel van de familie Forrester willen zien in de toekomst. De kijkcijfers laten het afweten.

Geen enkele zender toont nog interesse in de serie, aldus Dag Allemaal. De aftrap van ‘Mooi en Meedogenloos’ werd 28 jaar geleden gegeven door TV1, later kocht VTM de uitzendrechten over. Later kwam de serie in handen van SBS, die het eerst op VIER en later op VIJF vertoonde. Dat contract werd in 2015 stopgezet. FOX deed toen nog een laatste poging, maar drie jaar later trekt ook FOX de stekker uit. 
 
De reacties op sociale media lopen op, laat Dag Allemaal weten: ‘een koude douche’, ‘een regelrechte ramp’ of ‘gewoonweg meedogenloos’, klinkt het bij het publiek.