Het Nederlandse Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar vermeende belastingfraude door de wereldberoemde Nederlandse dj Afrojack. Dit blijkt volgens De Telegraaf uit processtukken die in handen zijn van de krant.

De zaak tegen multimiljonair Afrojack, in het dagelijks leven Nick van de Wall geheten, hangt samen met de eerdere arrestatie van zijn fiscaal adviseur Frank B., afgelopen maart.

Frank B., die eveneens verdacht wordt van belastingfraude, staat bekend als 'de fiscalist van de sterren'. Vooral sterren met internationale carrières, onder wie veel dj's en fotomodellen, kregen van B. advies om op papier naar een belastingparadijs te verhuizen. Zo verplaatste Afrojack een deel van z'n bedrijven naar belastingvriendelijk Cyprus en andere ondernemingen naar het eveneens 'fiscaal-luwe' Guernsey, schrijft De Telegraaf.

In verband met het onderzoek naar de dertigjarige Afrojack deed de Nederlandse fiscale opsporingsdienst FIOD eind mei een inval en doorzoeking bij zijn voormalige manager Hugo Langras in Amersfoort.

Eerder liet Afrojack al weten dat hij zelf niets heeft te verbergen voor de FIOD. Het Openbaar Ministerie en opsporingsdienst FIOD onthouden zich van commentaar op het onderzoek en de doorzoeking bij de voormalig manager.