Luke Evans krijgt rol in oorlogsfilm van Roland Emmerich © BELGA

"Furious 6"-acteur Luke Evans heeft een hoofdrol gekregen in de oorlogsprent "Midway" van regisseur Ronald Emmerich. In de film over de zeeslag bij Midway mag hij de rol vertolken van de befaamde Amerikaanse marineofficier Wade McClusky, meldt The Hollywood Reporter.

De film draait rond de zeestrijd om het Amerikaanse eilandatol Midway, midden in de Grote Oceaan. Het Japanse keizerrijk wilde tijdens de Tweede Wereldoorlog de volledige heerschappij over de Grote Oceaan, waardoor een confrontatie met de Verenigde Staten onvermijdelijk werd. Na de verrassingsaanval op Pearl Harbor in Hawaï op 7 december 1941 had Japan zijn zinnen gezet op het atol Midway, de laatste hindernis voor de verovering van Hawaï. De slag bij Midway wordt beschouwd als een keerpunt in de zeestrijd tussen de Verenigde Staten en Japan.

Naast Luke Evans spelen Mandy Moore en Woody Harrelson een hoofdrol in de oorlogsfilm. Harrelson kruipt in de huid van admiraal Chester Nimitz, een van de bevelhebbende officieren die de Amerikaanse marine naar de overwinning leidde in de slag bij Midway.

De film zal naar verluidt een echte blockbusterproductie worden met een vermoedelijk budget van 100 miljoen dollar. De opnames zullen plaatsvinden in Hawaï en Canada. Een releasedatum is nog niet bekend, maar de opnames zullen van start gaan op 16 augustus.