Adriaan Van den Hoof doet weer een Switch’ke © VRT

Deze zomer wordt er weer hevig van plaatsen gewisseld op één. De ontspannende zomerquiz Switch met Adriaan Van den Hoof gaat voor de derde keer van start. Het nieuwe seizoen van Switch start op maandag 16 juli.

Presentator Adriaan Van den Hoof trekt iedere week met vijf spelers richting het Switch-speelveld. Bij een juist of fout antwoord, veranderen ze steevast van plaats. Wie na drie rondes op de eerste plaats staat, mag de finale spelen. Elke dag wordt voor een jackpot van 1000 euro gespeeld. Wordt de finale niet gewonnen, komt de 1000 euro extra bij in de pot. 
 
De opnames lopen volop en volgens Van den Hoof belooft het spannend te worden: "Ik kan al verklappen dat we dit seizoen bijzonder veel spannende finales gaan zien. Dagelijkse jackpots die alsmaar groter worden en competitieve kandidaten zullen dit jaar zorgen voor een boeiend en indrukwekkend seizoen." Een iets korter seizoen dit jaar met ‘maar’ 35 afleveringen. We zijn dus zeven weken zoet met ‘Switch’.

Wie niet kan wachten, hoeft zich naar de app-store te begeven. Met de Switch Game kan je zelf beginnen quizzen. De app was vorige zomer razend populair. Met extra veel voetbalvragen (naar aanleiding van het WK), hebben voetballiefhebbers een streepje voor. De Switch Game werd inmiddels al 600.00 keer gedownload. Wie weet, beland je ooit zelf is in de studio. “Sommigen hadden al zo vaak de Switch Game gespeeld dat ze eens in het echt van plaats wilden wisselen bij een goed antwoord", vertelt de presentator.

Bekijk vanaf 16 juli iedere weekdag Switch om 22.55 op één of waar je ook bent op proximustv.be. Niet thuis? Je kan de uitzending ook opnemen en via TV Replay bekijk je de uitzending tot 36 uur later!