Telefacts Zomer volgt de 'speelvogel' van het WK: Eden Hazard © Medialaan

Vrijdag is een hoogdag voor de Belgen: dan nemen de Rode Duivels het op tegen voetbalgigant Brazilië in de kwartfinale van het WK. De spanning moet te snijden zijn bij de spelers. Telefacts Zomer sprak met Eden Hazard, een duivels supertalent.


Julie Colpaert mocht de Rode Duivel dagenlang volgen. Daar vloeit een mooi portret uit voort. Een portret dat Hazard toont als een coole, relaxte man. Hij wil zich amuseren op het veld. Ook na het voetbal wil hij zo’n normaal mogelijk leven leiden: “Als ik met voetbalpensioen ga, wil ik misschien in een warm land op een boerderij gaan wonen ofzo.
 
Naast zijn ouders en broers zijn ook Michy Batshuayi, Marouane Fellaini en boezemvriend Christian Benteke van de partij in de reportage. “Mensen vragen mij waarom al mijn beste vrienden Afrikanen zijn: ik denk omdat ik van hun manier van leven hou. Ik denk zelfs dat ik in een vorig leven een Afrikaan ben geweest”, lacht Hazard. Zo hecht hij ook enorm veel waarde aan zijn gezin.

Stiekem mag hij ook dat tikkeltje meer van de Cherlsea-trainer, dat weten ook zijn ploegmaten. “Als we op afzondering gaan, gaat Eden in de namiddag eerst een paar uren naar huis naar zijn kinderen en hij sluit dan later aan bij de groep. Hij is de enige uitzondering die dat mag doen. De coach weet ook dat hij anders toch niet de beste Hazard op het veld krijgt”, vertelt een ex-ploegmaat. En de beste Hazard, die zal toch altijd een speelvogel blijven…

Bekijk de Telefacts Zomer-reportage over Eden Hazard vanavond om 22.10 bij VTM of waar je ook bent op proximustv.be. Geen tijd? Je kan de uitzending ook opnemen!  Via TV Replay bekijk je de uitzending tot 36 uur later!