Christina Ricci vond het heerlijk om kindster te zijn


Ricci wordt nog altijd aangesproken door mensen die haar kennen van The Addams Family


Actrice Christina Ricci heeft er geen spijt dat ze al op haar tiende beroemd was. De voormalige kindster, die begin jaren negentig bekend werd in films als Mermaids en The Addams Family, heeft mooie herinneringen aan het feit dat ze een groot deel van haar kindertijd op de set heeft doorgebracht.

"Ik heb ongelofelijke ervaringen opgedaan en hield er als kind van om te werken", vertelt ze aan People magazine. "Ik moet zeggen dat de films van The Addams Family als 10- en 12-jarige als gloriedagen voor mij waren. Dat waren geweldige films om aan mee te doen".

"Ik vond het heerlijk om een kind met talent te zijn. Ik vond het heerlijk om ergens goed in te zijn. Ik hield van al die positieve waardering die ik elke dag kreeg. Ik vond het leuk om mijn verbeelding te gebruiken op een manier die echt dingen creëerde. Het was ongelooflijk om dat zo jong te kunnen doen."

Nu is Christina 38 en geniet ze er nog altijd van dat ze wordt geassociëerd met haar karakter van de The Addams Family, Wednesday Addams. "Mensen laten me graag foto's zien van zichzelf of van anderen die zich als mij hebben gekleed", zegt ze. "Laat maar komen! Ik vind het geweldig. Ik kan er niet trots genoeg op zijn dat ik deel heb uitgemaakt van het maken van een personage dat zo sterk voortleeft."

Ricci genoot er ook van dat ze het scherm kon delen met grote acteurs en actrices. Ze voelde zich het meest bevoorrecht om te werken met Cher in Mermaids. "Cher was de beroemdste actrice met wie ik heb samengewerkt, en het was mijn eerste film," zei ze. "Ze was zo open en zo ongelooflijk vriendelijk en genereus. Ik heb heel veel van haar geleerd. Ik kon haar direct vragen: 'Hoe doe je het? Hoe maak je jezelf aan het huilen' en ze zou me proberen te helpen om het te leren. Ze was geweldig."

Cover Media/Novum Nieuws