Voor de sequel, ruim dertig jaar later, op de (destijds) waanzinnig populaire prent 'Top Gun' krijgt Hollywoodster Tom Cruise (56 inmiddels) versterking van collega Miles Teller. De 31-jarige acteur verwierf bekendheid in films als 'No Way Out' en 'Whiplash'. Dat meldt de Hollywood Reporter. Volgens dat vakblad krijgt Teller in 'Top Gun: Maverick' een "belangrijke rol".

Dat de hoofdrol van gevechtspiloot Pete 'Maverick' Mitchell opnieuw naar Cruise gaat, was al langer bekend. Gezien zijn leeftijd is hij geen gevechtspiloot meer, maar vlieginstructeur.

In het origineel uit 1986, de eerste waarin het Pentagon zo'n prominente logistieke en financiële rol vertolkte, werd de rol van Goose, navigator en de "buddy" van Cruise, gespeeld door Anthony Edwards. Die (het personage) kwam bij een testvlucht om. Vermoedelijk speelt Teller in Top Gun II de rol van de zoon van Goose.

Met het draaiwerk voor de sequel is reeds begonnen.

Behalve Cruise kunnen Top Gun-fans ook Val Kilmer weer begroeten als Tom 'Iceman' Kazansky. De regie is in handen van Joseph Kosinski ('Oblivion'); het origineel werd gedraaid door de in 2012 overleden Tony Scott.

Paramount hoopt de actieprent in juli volgend jaar in de bioscoop te brengen. De maatschappij hoopt op veel nostalgie onder de filmliefhebbers, opdat het vervolg geen 'Flop gun' wordt.