Terry Gilliam vecht voor zijn film over Don Quichote


Gilliam verwacht dat de film deze zomer in de bioscopen te zien is


Regisseur Terry Gilliam dringt er op aan dat de juridische strijd rond The Man Who Killed Don Quixote de release van de film niet zal belemmeren. De filmmaker heeft de laatste 25 jaar geprobeerd om zijn bewerking van de roman van Miguel de Cervantes op het grote scherm te brengen en debuteerde uiteindelijk op het filmfestival van Cannes in mei, terwijl producer Paolo Branco een rechtszaak tegen hem had aangespannen.

De manager van Alfama Films Production heeft Gilliam aangeklaagd voor contractbreuk met het argument dat hij de rechten op de film bezit, die hij als producent had verlaten voordat de camera's begonnen te filmen.

Hij slaagde er niet om de film te verbieden, wat de vertoning van de film in Cannes zou hebben verhinderd, maar nu is Gilliam bevolen een contract van 2016 te honoreren, dat Branco de rechten op de film toekent. De producent heeft aangekondigd dat hij zal blijven zoeken naar juridische stappen tegen de bazen van de film, maar Gilliam is er nog steeds van overtuigd dat zijn Don Quichot-film deze zomer wereldwijd zal worden uitgebracht.

"De film staat op het punt te worden uitgebracht in België en Nederland," vertelde Gilliam aan The Hollywood Reporter, toen de film vertoond werd op het Karlovy Vary International Film Festival in Tsjechië. "Ik denk dat Cannes dingen heeft veranderd. Paolo ging net te ver - ik zal het festival vertellen het niet te laten zien."

Cover Media/Novum Nieuws