Spin-off van 'Fast & Furious' strikt Idris Elba © BELGA

'Hobbs and Shaw', de spin-off van de 'Fast & Furious'-franchise die volgende zomer in de zalen verschijnt, heeft zijn slechterik beet: niemand minder dan Idris Elba zal Dwayne Johnson en Jason Statham het vuur aan de schenen leggen, zo weet entertainmentblad Variety.

De Amerikaanse regisseur David Leitch, die met de regie van 'Deadpool 2', 'John Wick' en 'Atomic Blonde' mooie adelbrieven kan voorleggen, zal in de regiestoel zitten voor de spin-off.

Elba zal de slechterik spelen die het opneemt tegen special agent Hobbs en diens criminele huurling Shaw, een eeuwig kibbelend duo. Het personage van Elba draagt de naam Null en is naar verluidt een mysterieuze, internationale terrorist met een voorkeur voor zwarte kleding.

Op het cv van Elba kwamen de laatste jaren al grootse producties bij in het Marvel-universum en de Star Trek- en Alien-films, en toch vond de Britse acteur met Ghanese roots nog de tijd om zijn hoofdrol in de geprezen BBC-detectivereeks 'Luther' te hernemen.

Eerder deze week raakte bekend dat Vanessa Kirby, prinses Margaret Windsor in de Netflix-serie 'The Crown', zich ook bij de cast van 'Hobbs and Shaw' gevoegd had. Zij zal de zus spelen van Shaw, het personage van Jason Statham.