De superheldenfilm 'Ant-Man and the Wasp' heeft een succesvol openingsweekend achter de rug in de Noord-Amerikaanse bioscopen. Met een totale ticketverkoop ter waarde van 76 miljoen dollar (64,6 miljoen euro) doet de sequel het stukken beter dan de originele 'Ant-Man'. Die film opende in 2015 met 57 miljoen dollar, omgerekend 48,4 miljoen euro.

'Ant-Man and the Wasp' - met in de hoofdrollen Paul Rudd, Evangeline Lilly en Michael Douglas - kende tijdens het afgelopen weekend geen echte concurrentie aan de box office in Noord-Amerika. 'The First Purge', eveneens een nieuwkomer in de filmzalen, hinkte ver achterop met een opbrengst van 17 miljoen dollar of 14,4 miljoen euro.

'Incredibles 2' nam de tweede plaats in de ranglijst over van 'Jurassic World: Fallen Kingdom', maar kwam met een verkoop van 29 miljoen dollar (24,6 miljoen euro) niet eens in de buurt van box office-winnaar 'Ant-Man and the Wasp'. Die cijfers staan vandaag te lezen op de entertainmentwebsite Variety.

De superheldenfilm werd ook positief onthaald door recensenten. Op de gezaghebbende filmwebsite Rotten Tomatoes krijgt het 'Ant Man'-vervolg een score van 86%, iets hoger dan de 82% die de originele 'Ant-Man' op dezelfde site krijgt.

In ons land gaat de film midden volgende week, op woensdag 18 juli, in première.