Regisseur J.J. Abrams zou actrice Keri Russell - bekend uit onder meer 'The Americans' - op het oog hebben voor een rol in 'Star Wars: Episode IX'. Haar ervaring met stunts en actiescènes zou van de actrice een ideale kandidate maken, zo schrijft entertainmentmagazine Variety.

Abrams en Russell kennen elkaar al: ze werkten in 2006 samen op de set van 'Mission: Impossible III'. In die film én in 'Dawn of the Planet of the Apes' toonde de actrice al dat ze niet vies is van een beetje stuntwerk. Ook in de spionageserie 'The Americans' blikte ze als hoofdpersonage Elizabeth Jennings al een aantal indrukwekkende actiescènes in.

Die sterke fysieke vaardigheden zouden haar een ideale kandidate maken voor een rol in 'Star Wars', een franchise waar traditiegetrouw behoorlijk wat gevechtsscènes aan te pas komen.

Na gesprekken met verscheidene actrices zouden de filmmakers - volgens Variety - begin deze maand Keri Russell hebben gekozen voor de rol. Het is nog niet duidelijk wat de rol precies inhoudt. Rebel of 'evil empire', goedaardig of 'dark side of the force': details over het personage zijn nog niet vrijgegeven. Naar verwachting moeten na Russell nog twee acteurs worden gecast, vooraleer de productie eind deze maand van start kan gaan.