George Clooney in ziekenhuis na motorongeval in Sardinië © BELGA

De 57-jarige acteur George Clooney heeft een ongeluk gehad op het Italiaanse eiland Sardinië. Hij was op weg naar filmopnames toen een auto tijdens het draaien zijn motor aanreed. Voorlopig is er niets meer bekend, maar volgens de lokale krant 'La Nuova Sardegna' "valt het allemaal mee". Op Twitter verscheen een foto van een gehavende Yamaha-motor.

Na zijn ongeval is de acteur uit onder andere films als "Ocean's Eleven" overgebracht naar het Johannes-Paulus II-ziekenhuis in Olbia, in het noorden van Sardinië. Het ziekenhuis wil niets zeggen over de gezondheidstoestand van de acteur, maar volgens de lokale krant "La Nuova Sardegna" is er niets ernstigs aan de hand. Andere media zeggen dat Clooney het ziekenhuis zelfs al heeft verlaten via een zij-ingang.

Noch Clooney zelf, noch zijn omgeving geven enig commentaar. Wat Clooney aan het filmen is, is niet helemaal duidelijk, maar mogelijk is hij aan het werk aan de tv-adaptatie van "Catch-22" van auteur Joseph Heller. Clooney heeft een woning aan het Comomeer in Lombardije.