Nieuwe gezichten vanaf september voor 'Het Journaal Laat' © BELGA

Vanaf september krijgt 'Het Journaal Laat' met Fatma Taspinar en Xavier Taveirne twee nieuwe gezichten, meldt VRT NWS. Zij zullen naast de vertrouwde ankers af en toe de late nieuwsuitzending presenteren, aangezien Lieven Verstraete naar 'De zevende dag' verhuist.

De twee gaan niet uitsluitend het nieuws presenteren. Taspinar blijft ook aan de slag als verslaggever van justitienieuws, en Taveirne gaat zoals eerder werd aangekondigd een week op twee 'De ochtend' op Radio 1 presenteren. In de weken dat hij niet voor het radioprogramma werkt, zal Taveirne nu en dan 'Het Journaal Laat' presenteren.

"Met Fatma en Xavier hebben we twee nieuwe, maar tegelijk vertrouwde gezichten om het nieuws van de dag 's avonds in een vlot en gebald overzicht naar de kijkers van Eén te brengen", zegt hoofdredacteur Inge Vrancken van VRT NWS. "Het anker van 'Het Journaal Laat' neemt ook de 'VRT NWS Update' voor zijn rekening. Die is elke dag rond 18.06 uur ('zes over zes') op één te zien en verschijnt ook op vrtnws.be."