Eindelijk officieel: Joaquin Phoenix gaat The Joker spelen


Jared Leto zal de schurk ook spelen, maar dan in een spin-off.


Joaquin Phoenix gaat The Joker spelen. Na maandenlange geruchten over het project is dat nu officieel bekendgemaakt.

De ster van Walk the Line werd al een tijdje aan de film gelinkt, maar hij heeft nooit gereageerd op de geruchten. Tegen Collider zei hij in april nog dat hij eenvoudig niet wist of hij de rol had. Alle twijfel is verdwenen nadat de bazen van Warner Bros. een contract met Phoenix hebben getekend voor de hoofdrol in de DC Comics-film.

Volgens The Hollywood Reporter begint Joaquin in september met de opnamen. Dat gebeurt in New York. Het budget voor de blockbuster ligt rond de 55 miljoen dollar.

Todd Phillips, de man achter de hit The Hangover, zal de film regisseren. Het scenario schreef hij samen met Scott Silver.

Joaquin is niet de enige ster die The Joker in een nieuwe film speelt. Jared Leto zal dezelfde rol vertolken in een nieuwe film rond Suicide Squad.

Phoenix heeft eerder het werk van Leto als The Joker besproken en onthulde dat hij het personage anders neer gaat zetten dan zijn voorgangers.

"Ik denk dat dit genre, stripboeken, zich lenen om verschillende mensen hetzelfde personage te laten spelen en er op een andere manier invulling aan te geven", vertelde hij Collider. "Het is op de een of andere manier in het bronmateriaal ingebouwd, ik vind het cool als mensen dat doen."

Joaquin's Joker-film zou al in 2019 uitgebracht kunnen worden.

Cover Media/Novum Nieuws