John Cleese is Groot-Brittannië beu en verhuist naar Caraïbisch eiland © BELGA

'Fawlty Towers'-bedenker John Cleese keert zijn moederland Groot-Brittannië de rug toe. Hij zal binnenkort verhuizen naar het Caraïbische eiland Nevis. Naar eigen zeggen is Cleese het gezeur omtrent de Brexit in de Britse pers beu.

België mag dan niet fantastisch zijn in de ogen van de komiek - hij noemde onlangs het publiek in Hasselt nog provocerend "luie, bierdrinkende pseudo-Franse rotzakken" - maar van zijn eigen volk en land heeft Cleese blijkbaar ook geen al te hoge dunk. De acteur verhuist binnenkort naar het Caraïbische eiland Nevis. Het stoort hem enorm dat de Britse pers "leugens vertelt". Ook de brexit en het debat rond het referendum werken op zijn zenuwen.

Cleese zag blijkbaar geen andere oplossing dan zonnigere oorden op te zoeken. In november vertrekt de 78-jarige komiek naar zonnigere oorden.

De Britse grappenmaker staat vooral in het geheugen gegrift als de man die het volk leerde lachen. Zo bedacht hij het hilarische 'Fawlty Towers', maar Cleese maakte ook deel uit van het humoristische collectief 'Monty Python'. De laatste jaren haalde hij vooral de pers met zijn vele echtscheidingen, die hem handenvol geld kostten, en bittere opmerkingen over zijn ex-vrouwen.