"Game of Thrones" voert nominatielijst Emmy Awards aan © BELGA

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks 'Game of Thrones' de nominatielijst voor de Emmy Awards. De Amerikaanse televisieprijzen worden dit jaar voor de 70e keer uitgereikt.

Maar met dat aantal troont de reeks niet boven de rest uit: slechts één nominatie minder was er voor 'Saturday Night Live', de intussen eeuwenoude satirische sketchenreeks, en voor 'Westworld', de HBO-serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton over een hightech-themapark van de western bevolkt door androïden, die aan haar derde seizoen bezig is.

Twintig nominaties waren er voor 'The Handmaid's Tail', de reeks gebaseerd op de gelijknamige, nachtmerrieachtige roman van Margaret Atwood. Het derde seizoen van 'Twin Peaks', de meesterlijke surreële reeks van David Lynch, moest het stellen met negen nominaties.

In totaal veroverde Netflix 112 nominaties, vier meer dan HBO. Nummer drie, NBC, volgt met 78 nominaties op ruime afstand.

De winnaars van de 'Oscars van de televisie' worden op 17 september bekendgemaakt tijdens een plechtigheid in Los Angeles.

Het tweede seizoen van The Handmaid's Tale is exclusief te bekijken via de Movies & Series Pass van Proximus TV!