Tweede film over reddingsactie in Thaise grot op komst © BELGA

Slechts enkele dagen nadat de Amerikaanse filmstudio Pure Flix Entertainment aankondigde dat het de spectaculaire reddingsactie van de voetballertjes en hun trainer uit een Thaise grot zou verfilmen, komt filmstudio Ivanhoe Pictures met dezelfde mededeling.

Volgens entertainmentmagazine Variety zou de regisseur van 'Now You See Me 2', Jon M. Chu, aan het roer van het project komen te staan. De Amerikaanse filmmaker regisseerde ook vier 'Step Up'-films.

Ivanhoe Pictures is momenteel in onderhandeling met hoge functionarissen in Thailand over de reddingsactie. Chu tweette woensdag al over de filmplannen van Pure Flix Entertainment: "Ik weiger om Hollywood het Thaise reddingsverhaal te laten #whitewashen. Geen sprake van!", waarmee de regisseur verwees naar de trend in Hollywood om blanke acteurs en actrices te casten voor niet-blanke rollen.

Ivanhoe Pictures en zusterbedrijf SKE ontwikkelen internationale films voor markten in de VS, India, Taiwan, Zuid-Korea en Latijns-Amerika. De films worden gedraaid in de lokale taal. Op 24 augustus wordt de driedelige reeks 'Ghoul', geproduceerd door Ivanhoe Pictures, gelanceerd op Netflix.