Thomas Markle maakt zich zorgen om dochter Meghan


De van een hartaanval herstellende vader heeft zijn dochter al weken niet meer gesproken.


Thomas Markle, de vader van de Hertogin van Sussex, is ervan overtuigd dat zijn dochter het moeilijk heeft met haar nieuwe koninklijke leven.

De voormalige Suits-ster trouwde in mei met prins Harry en Thomas, die wegens gezondheidsproblemen niet naar de bruiloft kon gaan, vindt dat zijn dochter Meghan moeite heeft zich aan te passen aan de levensstijl van de royals.

"Ik denk dat ze doodsbang is", vertelt hij aan The Sun on Sunday. "Ik zie het in haar ogen, ik zie het in haar gezicht en ik zie het in haar glimlach. Ik heb haar jaren zien glimlachen. Ik ken haar glimlach. Ik vind die niet leuk zoals ik die nu zie. Het is zelfs geen podiumglimlach.”

Thomas zegt dat hij zich zorgen maakt. “Het kan gewoon zijn dat ze een paar slechte dagen heeft, ik weet het niet, het maakt me echt zorgen, ik denk dat ze te veel onder druk staat. Je moet blijkbaar een hoge prijs betalen om met een lid uit dat gezin te trouwen."

De vader heeft ook een verschil opgemerkt in de manier waarop de 36-jarige Meghan haar kleding kiest en vraagt zich af waarom ze zich zou houden aan de 'belachelijke' kledingvoorschriften van het koningshuis. "Meghan lijkt op iemand uit een oude film", zegt hij. "Waarom kleden we ons in 2018 als de jaren ’30. Waarom moeten ze hun knieën bedekken ...?"

Thomas beweert ook dat hij sinds zijn huwelijksreis nog niet met zijn dochter heeft gesproken en onthult dat hij door de koninklijke familie is gemeden omdat hij al dagen voor haar bruiloft foto's van zichzelf had gemaakt.

"Dat ik een hartaanval heb gehad, maakt niemand blijkbaar iets uit", voegt hij eraan toe. "Ik zou binnenkort echt kunnen sterven. Wil ze dat dit het laatste is wat we tegen elkaar hebben gezegd? Het is waarschijnlijk de langste keer dat ik weg ben gegaan zonder ooit met haar te praten.”

Het enige dat Thomas zegt te willen is dat het weer goed komt met zijn dochter en haar vertellen hoe trots hij op haar is. “Als ik een bericht voor haar had zou het zijn dat het me spijt voor iets dat fout is gegaan. Ik zou graag onze verschillen achter ons willen laten, ik mis je heel erg."

Cover Media/Novum Nieuws