Transgenders prijzen Scarlett Johansson na weigering rol als transgender


De actrice kreeg eerder veel kritiek omdat ze de rol toch wilde aannemen.


Scarlett Johansson kan niet meer stuk bij transgenders nadat ze de rol als transgender eigenaar van een massagesalon in haar nieuwe film Rub & Tug heeft teruggegeven.

De actrice zou de Pennsylvania-misdaadbaas Dante Gill, oftewel Lois Jean Gill, in de film van regisseur Rupert Sanders, gaan spelen. Dat was tegen het zere been van de Amerikaanse transgendergemeenschap. Die vond dat de rol door een transgender gespeeld moest worden.

Scarlett verdedigde haar besluit in eerste instantie om een transgender man te spelen door te verwijzen naar andere cisgenderactoren die hetzelfde deden. Afgelopen vrijdag deed Scarlett echter afstand van de rol.

"In het licht van de recente ethische vragen die zijn gerezen over mijn casting als Dante Tex Gill, heb ik besloten mijn deelname aan het project op een respectvolle manier in te trekken", aldus een verklaring aan Out.com. "Ons culturele begrip van transgenders blijft groeien en ik heb veel van de gemeenschap geleerd sinds ik mijn eerste uitspraak deed over mijn casting en besefte dat het ongepast was. Ik heb grote bewondering en liefde voor de transgemeenschap en ben dankbaar dat het gesprek over inclusiviteit in Hollywood verder gaat... "

Scarlett wordt nu geprezen om haar beslissing.

"Het zegt veel over Scarlett Johansson," vertelt actrice Rain Valdez aan The Hollywood Reporter. "Dat maakt me eigenlijk een beetje emotioneel omdat het geen gemakkelijke industrie is voor transvrouwen. Het is geen gemakkelijke industrie voor transmannen."

"Dit is een belangrijk moment voor Hollywood", voegt actrice Annie Wallace toe op Twitter. "Ik juich de verklaring van Scarlett Johansson absoluut toe, het is een dappere en belangrijke stap en moet als zodanig worden verwelkomd. Het is nu aan de filmmakers om opnieuw na te denken, en hopelijk vinden ze een geschikte trans-ster."

Cover Media/Novum Nieuws