Sequel van horrorkomedie 'Zombieland' in de maak © BELGA

'Zombieland', de komische zombiefilm/roadmovie uit 2009, krijgt een vervolg, zo meldt cultuurblad Rolling Stone. 'Zombieland' groeide destijds onverwachts uit tot een bescheiden kassucces en werd zelfs de op één na meest succesvolle zombiefilm ooit.

De langverwachte sequel is in de maak, en het resultaat zou rond de tiende verjaardag van de originele cultklassieker in de zalen moeten komen. Het grootste deel van de originele cast zou zijn wederoptreden maken in het vervolg: Jesse Eisenberg, Emma Stone en Woody Harrelson. Ook regisseur Ruben Fleischer is weer van de partij voor 'Zombieland 2'.

Het script is eveneens van dezelfde pennen afkomstig die de eerste film neerschreven: Paul Wernick en Rhett Reese, die overigens ook de scripts voor de 'Deadpool'-filmreeks afleverden.

'Zombieland' scheerde hoge toppen in 2009, met een mondiale box-office van meer dan 100 miljoen dollar, en dat met een budget van amper 24 miljoen dollar. Na de bioscooprelease verkreeg de film een cultstatus. Hoewel alle partijen een sequel voor ogen hadden, werden de filmplannen telkens op de lange baan geschoven.