De cast van de Frans-Japanse coproductie 'La Verite' van de Japanse filmmaker Hirokazu Kore-eda, die dit jaar de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes in de wacht sleepte, is bekend: onder meer Ethan Hawke, Catherine Deneuve en Juliette Binoche zullen de hoofdrollen vertolken, zo meldt filmsite screendaily.com.

De internationale titel van de film luidt 'The Truth About Catherine'. Deneuve zal een glamoureuze actrice spelen, met Binoche in de rol van haar dochter, met wie ze een moeilijke relatie onderhoudt. De dochter keert van de Verenigde Staten terug naar Frankrijk, samen met haar echtgenoot (Hawke) en kind, om te helpen met de publicatie van de memoires van haar moeder.

Kore-eda won dit jaar de Gouden Palm voor het familiedrama 'Shoplifters', dat tot op heden meer dan 30 miljoen dollar opbracht in zijn thuisland.

Hollywoodacteur Ethan Hawke is vooral bekend omwille van zijn rollen in politiefilms als 'Training Day' en 'Brooklyn's Finest' en zijn bijrol in het gelauwerde coming of age-drama 'Boyhood', bekroond met een Oscarnominatie. De Franse filmsterren Catherine Deneuve en Juliette Binoche zijn doorwinterde en in eigen land bejubelde actrices, die ook buiten de landsgrenzen op veel waardering kunnen rekenen.