"'Avengers 4' wordt einde van het Marvel-universum" © BELGA

De vierde 'Avengers'-film zal een definitief einde breien aan het verhaal dat tien jaar geleden begon met 'Iron Man'. Dat zegt Marvel Studios-baas Kevin Feige.

"De beste verhalen kennen een eind", zegt Feige aan Toronto Sun. "'Return of the Jedi' diende lange tijd als een einde, en als tienjarige in 1983, hield dat me dertig jaar vast tot er een vervolg kwam. Dat is nooit eerder gebeurt in het superheldengenre. Er komt een nieuwe acteur en meteen gaat de verhaallijn verder. We wilden het op deze manier doen, omdat wij denken dat de beste verhalen een definitief einde kennen. Dat is zonder meer wat je zal zien gebeuren in 'Avengers 4'."

Er wordt al langer gespeculeerd over de toekomst van het Marvel Cinematic Universe. Zo zou het contract van een groot deel van de cast aflopen. Daarnaast wordt er gefluisterd dat de film 'Avengers: End Game' zal heten, wat het einde van de reeks ook zou bevestigen.

Toch kondigde Marvel al andere films aan die na 'Avengers 4' verschijnen. Zo zijn de opnames van 'Spider-Man: Far From Home' al begonnen en is 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' al aangekondigd.