Duncan Jones teast Rogue Trooper film


The filmmaker recently confessed he was nervous about his next movie project.


Directeur Duncan Jones werkt naar verluidt aan een filmbewerking van de Rogue Trooper stripboeken. De maker van Moon en Warcraft teasde zondag zijn plannen voor de sciencefictionfilm op Twitter, waar hij een video deelde, waarin hij zich afvroeg wat voor project hij vervolgens op zich moest nemen.

"Eén voor hen of één voor mij? Studio of indie", hoor je hem vragen in de voice-over, want Jones heeft een hoed op het scherm, met zijn rug naar de camera en staart naar een serie beeldschermen op zijn bureau.

"Zal ik een stripfilm maken, een Marvel-film, misschien DC? Image, of Dark Horse misschien," vervolgt hij. Jones dan lijkt dan besloten te hebben, als hij zegt, "Ja, een van de Megaverse, even kijken. Wie, oh, wie zou het moeten zijn," voordat hij zijn hoed uittrekt om een blauwe mohawk te onthullen, een knipoog naar het kapsel gemodelleerd door het personage Rogue Trooper in de 2000-AD stripverhalen. Het scherm wordt zwart als er een bericht verschijnt en u leest: "Als dat nog niet genoeg is...".

De zoon van David Bowie moet nog bevestigen of de gok van de fans van van de Trooper van de ventilators Rogue juist is, maar de weekendpost is een vervolg aan zijn vorige Twittertease, toen hij bekende aan een stripbewerking te werken.

"Een beetje zenuwachtig hierover, maar, zenuwachtig is waar het plezier is" schreef hij vorige week. "Ik ga een stripverhaalfilm maken! Een vrij bijzondere. Dat is de eerste tease ... Tweede tease komt over een paar dagen!

Rogue Trooper, in de jaren tachtig gecoöpteerd door Watchmen's Dave Gibbons en Gerry Finley-Day, richt zich op een genetisch gecreëerde supersoldaat met een blauwe huid en een mohawk, die zijn krachten bundelt met een trio kameraden om hun aartsvijand, de Traitor General, te verjagen. De verhaallijn van het personage is eerder verwerkt tot verschillende videospellen, maar nog niet naar het grote scherm. De Britse 2000 AD strips hebben ook het populaire Judge Dredd personage voortgebracht.

Cover Media/Novum Nieuws