"Er zal nooit een 'Back To The Future 4' zijn" © BELGA

De regisseur van de iconische 'Back To The Future'-franchise heeft de hoop op een vierde film helemaal de kop ingedrukt. Nadat acteur Christopher Lloyd eerder had aangegeven dat een vervolgfilm wel eens mogelijk zou kunnen zijn, ontkent regisseur Robert Zemeckis dat nu staalhard in een interview met de Italiaanse filmwebsite Bad Taste.

De originele 'Back To The Future'-film verscheen in 1985 en volgde Marty McFly (Michael J. Fox), toen die van de jaren 80 terug naar de jaren '50 werd vervoerd in een tot teletijdmachine omgebouwde DeLorean-sportwagen. Een vervolgfilm kwam er in 1989, waarop een jaar later ook nog een 'Back To The Future 3' volgde.

Over de mogelijkheid om nog een film in de franchise te maken vertelde Robert Zemeckis aan Bad Taste: "Er zal nooit, op de meest absolute manier, een 'Back To The Future 4' zijn. Er zal geen 'Back to The Future' meer volgen."

Met die uitspraak legt de regisseur acteur Christopher Lloyd het zwijgen op. Die had zich eerder uitgelaten over het hernemen van zijn rol als het beroemde personage Doc Brown. In een recent interview met Phoenix New Times beweerde Lloyd dat "het zou kunnen gebeuren" als Zemeckis en co-auteur Bob Gale "op de proppen komen met iets dat echt zo goed is als de originelen".

Op het internet circuleerde vorige maand ook al een hoax - of vals nieuwsverhaal - waarin werd beweerd dat volgens hoofdrolspeler Michael J. Fox in het geheim al een vierde 'Back To The Future' was opgenomen.