Nieuwe Tarantino-film verschijnt niet meer op sterfdag Sharon Tate © BELGA

De verschijningsdatum van "Once Upon a Time in Hollywood", de aankomende film van Quentin Tarantino, is door de distributiemaatschappij uitgesteld. De film zou aanvankelijk uitkomen op 26 juli 2019, vijftig jaar na de moord op Sharon Tate. Om onbekende redenen is de verschijningsdatum van de film nu verschoven naar 9 augustus 2019, schrijft Variety.

De film gaat over de moorden van de sekte van Charles Manson en de moord op Tate maakte hier deel van uit. De actrice was destijds de hoogzwangere vriendin van de Pools-Franse regisseur-acteur Roman Polanski. Manson, die op 19 november 2017 overleed, werd samen met enkele andere leden van zijn sekte Manson Family schuldig bevonden aan gruwelijke moorden op zeven mensen in de jaren zestig.

Onder meer Brad Pitt, Al Pacino, Leonardo DiCaprio en Dakota Fanning spelen mee in de negende film van de regisseur. Volgens Tarantino zijn DiCaprio en Pitt "het meest dynamische filmduo sinds Paul Newman en Robert Redford" (die samen speelden in "The Sting" uit 1973, red.). Qua stijl zou "Once Upon a Time in Hollywood" het meest lijken op "Pulp Fiction", de film waarmee de regisseur grote bekendheid verwierf.