Jude Law adresseert Harry Potter-controverse


De seksualiteit van professor Albus Perkamentus roept weer veel vragen op, nu acteur Jude Law is gekozen om een jonge versie van het personage te spelen in het vervolg op Fantastic Beasts.


Harry Potter-fans waren blij toen bekend werd gemaakt dat Oscar-genomineerd acteur Jude Law de jonge professor Perkamentus zou spelen in het vervolg op Fantastic Beasts and Where to Find Them. Maar de inclusie van het personage zorgt ervoor dat veel fans zich afvragen of zijn seksualiteit naar voren zal komen in de film. Schrijfster J.K. Rowling maakte enkele jaren geleden bekend dat de professor homoseksueel is. Veel fans bekritiseerden haar om het feit dat dit niet naar voren kwam in de boeken.

Law adresseerde de controverse in een recent interview met Entertainment Weekly. Hij vertelt dat hij lang gepraat heeft met Rowling over het innerlijke leven van de jonge tovenaar, om zich voor te bereiden op The Crimes of Grindelwald.

"Jo Rowling maakte een paar jaar geleden bekend dat Perkamentus homoseksueel is," vertelt hij. "Ik heb daar ook zeker naar gevraagd. Maar net zoals bij andere mensen, hoeft seksualiteit je niet te definiëren. Mijn personage is veelzijdig. Je moet ook onthouden dat dit pas de tweede film is in een langere serie."

Law speelt in de film tegenover Eddie Redmayne en Johnny Depp. De film verschijnt in november in de bioscoop.

Cover Media/Novum Nieuws