Officieel: ster van 'The Walking Dead' stapt uit de serie © BELGA

Na maanden van geruchten heeft Andrew Lincoln eindelijk bevestigd: het negende seizoen van 'The Walking Dead', dat vanaf 7 oktober uitgezonden wordt, zal zijn laatste zijn. Dat kondigde Lincoln zelf aan op entertainmentbeurs Comic-Con in San Diego. De Engelse acteur vertolkte sinds 2010 de rol van hoofdpersonage Rick Grimes, de absolute ster van de zombieserie.

De 44-jarige Lincoln sprak het publiek toe op de Comic-Con in San Diego: "Dit zal mijn laatste seizoen als Rick Grimes zijn. Ik hou van deze show, het betekent alles voor mij. Ik hou van de mensen die deze show maken, en van zij die hem bekijken. Het is de meest bijzondere en mooiste ervaring uit mijn carrière geweest." De acteur wil een pauze inlassen van het acteren om meer tijd met zijn familie door te brengen.

Intussen heeft 'The Walking Dead' al enkele seizoenen te kampen met dalende kijkcijfers. Bovendien zou, volgens een poll op het sociale medium Reddit, 44% van de 'Walking Dead'-fans stoppen met kijken eenmaal Lincoln uit de serie verdwenen is. 72% is van mening dat de postapocalyptische zombieserie moet eindigen na het negende seizoen.