Robb Stark uit 'Game Of Thrones' speelt manager van Elton John in 'Rocketman' © BELGA

Richard Madden, het meest bekend voor zijn rol van Robb Stark in 'Game Of Thrones', zal de manager van Elton John spelen in een biopic over de Britse artiest, zo meldt entertainmentsite Variety.

In de biopic, 'Rocketman' getiteld, zal Madden manager John Reid vertolken. Reid was een legendarische manager in de muziekwereld van de jaren 70 en 80, die Queen aan de top heeft geholpen medio jaren 70. Hij was de manager van Elton John vanaf 1970 tot 1998. De twee werden verliefd op elkaar, maar aan de romance kwam na vijf jaar een einde toen een brief opdook waarin stond dat Reid excessief veel geld van John uitgaf. De twee werkten op professioneel niveau nog samen tot 1998.

In 2000 vochten John en Reid een rechtszaak uit, waarin de zanger claimde dat zijn manager zijn zakelijke belangen niet correct had aangepakt. Zo bekende Reid dat hij in minder dan twee jaar 30 miljoen pond had uitgegeven, waaronder maandelijks zo'n 15.000 pond aan bloemen.

Madden verliet 'Game Of Thrones' na seizoen 3, waarna hij in de film 'Cinderella' van Disney de rol van de Prins vertolkte en aan de zijde van Idris Elba in 'The Take' verscheen. Op televisievlak acteerde hij in de Netflix-serie 'Medici: Masters of Florence' en de Amazon-reeks 'Electric Dreams'.