Selma Blair, bekend voor haar rollen in 'Legally Blonde', 'The Sweetest Thing' en 'Hellboy', dringt er bij Disney op aan om James Gunn opnieuw aan te nemen als regisseur van 'Guardians of the Galaxy, Vol. 3'. Gunn werd vorige vrijdag ontslagen nadat enkele nieuwsmedia oude posts van de filmmaker op sociale media hadden opgerakeld, waarin hij het had over verkrachting en pedofilie.

Volgens Gunn waren de oude tweets "taboegrappen", bedoeld om te choqueren. Nadat de tweets vrijdag opdoken op conservatieve mediakanalen, besloot moederbedrijf Disney echter om Gunn zonder pardon aan de deur te zetten.

Zaterdag begon Blair aan een campagne om Disney ervan te overtuigen Gunn opnieuw aan te nemen als regisseur van de nieuwe 'Guardians Of The Galaxy'. Op Twitter plaatste de actrice volgende oproep: "NEEM JAMES GUNN WEER AAN - teken de petitie! Mensen straffen terwijl ze veranderd zijn, wat leert mensen dat over eigen fouten onder ogen zien en evolueren? Deze man is één van de goeien", klinkt het.

De Amerikaanse regisseur Joe Carnahan deelde eergisteren eveneens de petitie, die op dat punt al zo'n 64.000 handtekeningen verzameld had.

Ook 'Guardians Of The Galaxy'-acteur Dave Bautista nam het eergisteren op Twitter op voor Gunn: "@JamesGunn is één van de meest liefdevolle, goedaardige mensen die ik ooit ontmoet heb. Hij heeft fouten gemaakt. Dat hebben we allemaal. Ik ben NIET akkoord met wat hem overkomt."