Toekomstige schoonzus van Meghan Markle opnieuw gearresteerd © BELGA

De 37-jarige Darlene Blount, de verloofde van Thomas Markle Jr, is vorige vrijdag gearresteerd in Grants Pass, in de Amerikaanse deelstaat Oregon, op verdenking van geweldpleging. Ze werd 's anderendaags op borgtocht vrijgelaten. Dat meldt de Britse krant The Daily Mail. Op oudejaarsavond belandde Blount ook al eens achter tralies na een dronken incident met haar verloofde, de halfbroer van Meghan Markle.

Er zijn weinig details bekend over dit incident, maar volgens een bron van The Daily Mail gaat het over huiselijk geweld.

Het is de tweede arrestatie van Blount op enkele maanden tijd. Op oudejaarsavond belde de vrouw naar de hulpdiensten met de melding dat haar verloofde vreemd gedrag vertoonde en zichzelf aan het slaan was. Eenmaal aangekomen hechtte de politie echter weinig geloof aan het verhaal van Blount en werd ze opgepakt op verdenking van geweldpleging. Ze verbleef twee nachten in de cel en mocht daarna beschikken. Er werd uiteindelijk geen klacht ingediend tegen haar.

Het koppel beschouwde dat incident als een 'wake-upcall' en besloot werk te maken om van hun alcoholverslaving af te geraken. In januari 2016 werd Thomas Markle Jr nog gearresteerd: hij zou in een dronken bui een geweer tegen het hoofd van Blount gehouden hebben.