Nonkel Jef blijft politiek actief © BELGA

Ivo Pauwels, de man die we vooral kennen als Nonkel Jef, trekt andermaal de gemeentepolitiek in. De N-VA van Heist-op-den-Berg heeft de acteur warm kunnen maken om op hun lijst te staan. In 2012 was hij nog lijsttrekker voor Groot-Heist Anders.

"Eigenlijk ben ik al mijn hele leven Vlaams-nationalist", vertelt Ivo Pauwels aan Het Nieuwsblad. "Toen de Volksunie uiteenviel, werd ik gedwongen te stemmen op het Vlaams Blok, een andere keuze was er als nationalist niet. Onder acteurs was mijn voorkeur bekend, maar niet bij het grote publiek. Ik vond niet dat ik daar toen mee te koop moest lopen, maar nu ik ouder ben mag iedereen mijn overtuiging kennen. Ik denk ook niet dat ik daar fans mee ga verliezen."

In de gemeentepolitiek is Pauwels geen groentje. De bijna 80-jarige acteur zetelde in het begin van deze eeuw in de gemeenteraad van het Vlaams-Brabantse Tremelo voor de partij De Nieuwe Aanpak. In 2012 volgde zijn transfer naar Groot-Heist Anders.

De acteur, die vooral naam maakte als Nonkel Jef in de gelijknamige VTM-serie, wil zich vooral inzetten voor de plaatselijke cultuur.