James Gunn's Starsky en Hutch reboot gecancelled door Amazon


Het cancellen van de film heeft niets te maken met het recente Twitter-schandaal, laat Amazon weten.


De directie van Amazon Studios heeft bevestigt dat de reboot van Starsky and Hutch met regisseur James Gunn gecancelled is. Het heeft volgens Amazon echter niets te maken met het Twitter-schandaal rondom Gunn.

De filmmaker werd onlangs ontslagen als regisseur bij het derde deel van Guardians of the Galaxy nadat tweets aan het daglicht waren gekomen waarin Gunn vreemde dingen zegt over pedofilie.

Daarop bood de regisseur zijn excuses aan en benadrukte hij dat het om hele oude tweets gaat en dat hij dat tegenwoordig nooit meer zou doen.

Een woordvoerder van Amazon Studios vertelt aan Yahoo Finance dat het Starsky and Hutch-project al maanden geleden is gestopt, lang voor het Twitter-schandaal.

“Er is toen geen statement over naar buiten gekomen”, zegt de woordvoerder. “Maar dat doen we eigenlijk altijd zo, als we een project hebben waar we niet mee verder gaan.”

Het is onduidelijk waarom de reboot van Starsky and Hutch er niet komt.

Ondertussen krijgt Gunn steunbetuigingen van vrienden en collega’s uit de filmwereld en velen tekenden al een petitie om de bazen van Disney te laten weten dat ze Gunn weer terug moeten halen als regisseur van de derde Guardians of the Galaxy-film. Onder hen bevinden zich acteurs Dave Bautista en Selma Blair en filmmaker Joe Carnahan, die allemaal meewerken aan de Guardians of the Galaxy-filmreeks.

Cover Media/Novum Nieuws