'Beautiful Boy' beleeft wereldpremière op het Toronto International Film Festival © BELGA

'Beautiful Boy', de eerste Amerikaanse film van Felix van Groeningen, gaat in wereldpremière op het prestigieuze filmfestival van Toronto (van 6 tot 16 september), waar de film te zien is in de Gala & Special Presentation Line Up. Dat meldt filmdistributeur The Searchers. Ook de jongste film van van Groeningen, maker van 'The Broken Circle Breakdown' en 'De Helaasheid der Dingen' is, aldus de distributeur, "een ontroerende film over hoop en liefde".

De hoofdrollen in de prent zijn weggelegd voor Steve Carell ('The Big Short', 'Little Miss Sunshine' en tv-serie 'The Office') als de vader en rijzende ster Timothée Chalamet ('Call Me By Your Name', 'Interstellar') als de drugsverslaafde zoon.

Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het productiehuis van Brad Pitt, dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als '12 Years a Slave', 'The Big Short' en 'Moonlight'.

'Beautiful Boy', het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon, is vanaf 21 november te zien in de Belgische zalen.