Hillary Clinton etaleert haar acteertalent in televisiedrama 'Madam Secretary' © BELGA

Voormalig first lady en presidentskandidate Hillary Clinton heeft een gastrol te pakken in de openingsaflevering van het vijfde seizoen van de politieke dramaserie 'Madam Secretary', bij ons te zien op VIJF. Ook Madeleine Albright en Colin Powell, net als Clinton voormalige ministers van Buitenlandse Zaken in de Verenigde Staten, krijgen een gastrol toegewezen, zo bericht entertainmentmagazine The Hollywood Reporter.

Albright was de eerste vrouw die de post van minister van Buitenlandse Zaken bekleedde. Zij kreeg al een gastrol in het tweede seizoen van 'Madam Secretary'. Ook in de series 'Parks and Recreation' en 'Gilmore Girls' mocht ze haar acteertalent tonen, telkens in de rol van zichzelf.

Powell had een cameo in de Amerikaanse televisieserie 'JAG' in 1997. Ook Clinton verscheen al eens eerder in een serie; zij had een cameo in de sitcom 'Broad City' in 2016.

'Madam Secretary' scoort gemiddeld zo'n 8 miljoen kijkers in de VS. In het vierde seizoen verscheen de Belgische acteur Fouad Hajji, bekend van zijn rol in de actiethriller 'The Mummy Resurrected' (2014), in de tweede aflevering van de reeks.