Laatste seizoen "Game of Thrones" op antenne in eerste helft van 2019 © BELGA

Het achtste en laatste seizoen van de populaire serie "Game of Thrones" zal in de "eerste helft" van volgend jaar in première gaan. Dat deelt zender HBO mee.

HBO-programmadirecteur Casey Bloys maakte gisteren het nieuws bekend. "Ik ga het niet hebben over wat jullie kunnen verwachten, al is het wel geweldig", zei hij tijdens een persconferentie in Beverly Hills. De zender liet eerder al weten dat de laatste reeks in de serie zes afleveringen zal bevatten en te zien zal zijn tussen januari en juni 2019.

Naar de laatste aflevering van het zevende seizoen van "Game of Thrones" keken 16,5 miljoen mensen. De opnames van het achtste seizoen zijn inmiddels afgerond.

De HBO-baas had ook nieuws over de prequel van de saga. Volgens hem starten de opnames pas volgend jaar en niet in oktober, zoals eerder deze maand door diverse Amerikaanse media werd gemeld. "Ik weet niet waar dat vandaan komt, maar we hopen begin 2019 te beginnen", aldus Bloys. Voor het project is bijvoorbeeld nog geen regisseur aangesteld en ook is de cast nog niet bekend.

Bovendien zal George R.R. Martin's laatste boek in de reeks "A Song of Ice and Fire" waarop "Game of Thrones" gebaseerd is "A Dream of Spring" heten.