Henry Cavill schuift zichzelf naar voren als de nieuwe James Bond


Dominic Cooper wil Bond ook spelen.


Henry Cavill hoopt dat zijn nieuwste actiefilm dienst kan doen als auditie voor de rol van James Bond.

De Brit, die ook Superman in de Justice League-films portretteert, heeft onthuld dat hij de kans zou grijpen om de rol van de geheime agent van Daniel Craig over te nemen. Hij heeft de producers in ieder geval al flink wat actie beloofd als ze hem de kans geven. Henry hoopt dat de producers overstag gaan als ze hem in Mission: Impossible – Fallout, de nieuwe Tom Cruise-kaskraker, aan het werk hebben gezien.

"Ik zou het graag doen, ik denk dat Bond een heel leuke rol is om te spelen", zegt Henry tegen Yahoo! Films. "Het is Brits, het is cool, ik denk dat nu ik in Mission: Impossible – Fallout heb laten zien dat ik echte stunts kan doen.”

Dat wil volgens de acteur niet zeggen dat de huidige Bond geen echte stunts doet. “Ik zeg alleen dat het leuk zou zijn om te laten zien wat ik heb geleerd en dat ook te tonen in een Bondfilm. Ik zou graag een Brit spelen, dus ja, ik zou ja zeggen als ze me zouden vragen."

Er is stevige concurrentie als de rol van Bond beschikbaar komt. Dominic Cooper (Mamma Mia! Here We Again Again) heeft ook interesse. "Ik zou graag Bond zijn", verklaarde de 40-jarige acteur. "Hij staat in het geheugen gegrift van elke Engelse jongen, ik had de originele Aston Martin DB5 als speelgoedauto."

En voormalig 007 Pierce Brosnan, die naast Cooper in de nieuwe Mamma Mia! Te zien is, heeft Tom Hardy voorgedragen als de perfecte man om Craig te vervangen.

"Daniel Craig is een ongelooflijke Bond geweest", vertelde de acteur uit Die Another Day kort geleden aan The Mail On Sunday. "Hij is heel fysiek, hij ziet er dodelijk uit, je gelooft oprecht dat dit iemand is die een man kan doden.”

Idris Elba, Aidan Turner en James Norton staan ook op de verlanglijsten van fans om de Bondrol over te nemen.

De opnamen voor Craig's vijfde en misschien laatste Bondfilm beginnen in december en in oktober 2019 moet de film in de bioscopen te zien zijn.

Cover Media/Novum Nieuws